Η εργοθεραπεία βλέπει μια ολιστική πλευρά στα άτομα και γι’ αυτό παρεμβαίνει σε ένα ευρύ φάρμα τομέων και πιο συγκεκριμένα δεξιοτήτων. Στον τομέα της Παιδιατρικής αποκατάστασης οι Εργοθεραπευτές ασχολούνται, εξ ορισμού, με τη λειτουργικότητα και ανεξαρτησία του παιδιού στους και την ικανότητά του να αλληλεπιδρά σε διαφορετικά περιβάλλοντα όπως οικογένεια – σχολείο – κοινότητα. Η Παιδιατρική εργοθεραπεία απευθύνεται σε παιδια απο 0-18 ετών, έχοντας ως στόχο να αναπτύξουν, να επανακτήσουν ή να διατηρήσουν δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Σε ποιους τομείς παρεμβαίνει η Εργοθεραπεία;

-Γνωστικός-Αντιληπτικός Τομέας

-Αδρής κινητικότητας.

-Λεπτής κινητικότητας.

-Τομέας κοινωνικών δεξιοτήτων

-Τομέας αυτοεξυπηρέτησης

-Αισθητηριακός τομέας

-Επιλογή και εκπαίδευση βοηθητικής τεχνολογίας

-Συμβουλευτική γονέων και φροντιστών

-Προσαρμογές στην αίθουσα διδασκαλίας και εκπαίδευση του σχολικού εξοπλισμού.

Οι εργοθεραπευτές του κέντρου μας χρησιμοποιούν προσεκτική ανάλυση των φυσικών (σωματικών), περιβαλλοντικών, ψυχοκοινωνικών, διανοητικών και πολιτιστικών παραγόντων για να εντοπίσουν τα εμπόδια για το έργο, μέσω της αξιολόγησης.

Ακολούθως θέτουν στόχους και σχεδιάζουν την παρέμβαση σε συνεργασία με την οικογένεια, το σχολείο και τις υπόλοιπες εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και διαμορφώνοντας το καταλληλότερο πλάνο θεραπείας.